Чудова подорож

2013-12-15

У нашій школі проводиться дуже багато екскурсій. Я дуже радію з цього приводу, адже я люблю подорожувати. Кілька днів тому учні нашої школи подорожували по історичним місцям. Спочатку ми поїхали до батьківщини М. В. Гоголя. Ми побачили будинок, в якому мешкав письменник. Це був невеличкий будинок з десятьма кімнатами, в яких він жив з дружиною і з дітьми. Потім ми ходили до невеличкого парку. Біля річки знаходиться парк самотності, біля якого розташований великий камінь. Вважається, що якщо ти сядеш на нього й задумаєш певне бажання, то воно неодмінно здійсниться. Ми всі задумували бажання, але невідомо, чи здійсняться бажання… Далі ми поїхали до Диканьки. Там ми побували в церкві, біля якої знаходиться густий ліс. За легендою, до цієї церкви колись приходила мати Гоголя благати дати їй ще одну дитину, тому що двоє її дітей померли.

Особливо вразила мене столиця українського гончарства в селі Опішні – старовинному козацькому містечку в Зіньківському районі. Тут протягом трьох тисячоліть розвивалось гончарство. Ми відвідали музей-заповідник, ознайомились із різновидами керамічного посуду. Також ми мали унікальну можливість спостерігати за роботою гончаря, але найбільшою несподіванкою для нас було те, що ми самі спробували власноруч виготовити свої перші вироби. Також для нас провели майстер-клас створення гончарного орнаменту.

Усі ми були вражені красою, що побачили в музеї. І цю красу створив наш народ. Я спробую втілити орнаменти в життя: у побуті (посуд, інтер’єр, предмети кухні), у одязі, можливо, навіть у прикрасах.

Усі ми повернулися щасливими з екскурсії, зі спогадами та прекрасними емоціями, які розділили з друзями та рідними. Приїхали ми пізно ввечері, але ми не заморились. Адже поглиблення знань історії своєї держави, культурне збагачення завжди приносить моральне задоволення. Окрім того, ми більше поспілкувались з однокласниками та учнями інших класів нашої школи.

Катерина Тюлюбаєва,

учениця 7 класу Глобинської ЗОШ І – ІІ ступенів № 3

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930